Dag 65 - Reisverslag uit Doha, Qatar van petervanthof - WaarBenJij.nu Dag 65 - Reisverslag uit Doha, Qatar van petervanthof - WaarBenJij.nu

Dag 65

Blijf op de hoogte en volg

21 Maart 2016 | Qatar, Doha

De roadblocks zijn weg! Nog 3 werkdagen genieten van een iets makkelijker terugtocht. Zaterdag rijden we zelf terug van Schiphol als we opgehaald zijn met onze eigen auto: Ik zal mijn rijstijl moeten aanpassen, want om hier te kunnen rijden, is het allemaal wat, laat ik het voorzichtig zeggen, steviger geworden....de enige manier om stand te houden hier! Gaat vast goedkomen, net zoals Margy's ogen. Vandaag gewoon lenzen in gehad en naar de mall kunnen lopen voor o.a. nieuwe lenzenvloeistof. Gelukkig! Bij de bakker werd ze verwelkomd met "Missed you ma'am. How come? ". Heel aardig en dan blijkt het toch een dorp te zijn hier in de omgeving.
Weer thuis ging ze even door de tuinpoort naar buiten om vuil weg te gooien, maar ja, het waait vandaag een beetje. Tuinpoort dicht...voordeur op slot. Gelukkig kun je op zo'n compound naar de guard lopen (Margy: "Nr 36". Guard: "I know ma'am, mr. Peter Hof") die dan een mannetje stuurt om over de poort te klimmen en de poort weer te openen. Dat heb je dan weer niet in Nederland!
Voor mij was het weer een gewone werkdag, maar ook al een aardige guard. Ik vertelde dat ik donderdag voor het laatst zou zijn en hij vroeg of ik ergens anders ging werken. Het bekende verhaal: nee met pensioen etc. etc. Zijn antwoord: "I thought you were in your forties. Always so active"!
We gaan al die vriendelijke charmeurs nog missen!